Jak upravit rajčata

Chutney ze zelených rajčat

Potřebné suroviny:

Na přípravu budeme potřebovat 1,5 kg zelených rajčat, 500 g cibule, 2 lžíce soli, 125 g datlí, 350 ml octa (nejlépe vinného), 500 g cukru, 1 lžíce mouky, 3 lžíce hořčice, polovina lžíce kari koření, 1 lžička kayenského pepře, 1 lžička kurkumy, 1 lžička mletého zázvoru.

Chutney ze zelených rajčat připravíme následovně:

Rajčata a cibuli nakrájíme nadrobno, osolíme a necháme přes noc odpočinout. Druhý den promícháme a trochu vymačkáme, přendáme do hrnce a přidáme nadrobno nakrájené datle, ocet a cukr. Přivedeme k varu a necháme 45 minut mírně vařit. Mouku smícháme s trochou vody do hladka a přidáme do hrnce spolu s kořením. Necháme dalších 10 minut vařit. Naplníme do sterilovaných sklenic, zavřeme a na 5 minut postavíme dnem vzhůru.

Jak upravit rajčata

Existuje několik základních způsobů úpravy rajčat, je možné z nich uvařit rajčatový protlak nebo připravit domácí kečup.

Menu
Shrnutí

Chutney ze zelených rajčat je krémovitá omáčka zvýrazňující chuť pokrmu nebo slouží jako dochucovací doplněk.


Jak upravit rajčata