Jak upravit rajčata

Boloňské špagety z rajčat

Potřebné suroviny:

300 g špaget, 500 g rajčat, 250 g mletého hovězího masa, 125 ml červeného vína, 85 g rajského protlaku, 2 cibule (3 pórky /8 šalotek), 2 stroužky česneku, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička tymiánu, 1 lžička bazalky, nastrouhaný parmazán, sůl, mletý pepř, mletá paprika

Boloňské špagety z rajčat připravíme následovně:

Česnek a cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme slunečnicový olej a smažíme na něm cibuli a česnek, dokud nezměknou. Přidáme mleté hovězí maso a za stálého míchání ho opékáme 5 minut. Dochutíme solí, pepřem a paprikou. Přidáme rajčata, rajský protlak a červené víno a vše přivedeme do varu. Zmírníme oheň a vaříme ještě dalších cca 15 minut do měkka, občas promícháme. Nakonec přidáme tymián a bazalku.

Mezitím špagety vložíme do vařící osolené vody společně s lžící olivového oleje a vaříme 8-10 minut.

Když jsou špagety "al dente", slijeme je a podáváme na nahřátých talířích, zalité masovou omáčkou, posypané nastrouhaným parmazánem a ozdobené větvičkami čerstvého koření.

Jak upravit rajčata

Existuje několik základních způsobů úpravy rajčat, je možné z nich uvařit rajčatový protlak nebo připravit domácí kečup.

Menu
Shrnutí

Boloňské špagety z rajčat zvou ke stolu.

Další recepty:
Boloňské špagety jsou ve své původní podobě posypané strouhaným parmezánem.


Jak upravit rajčata